Øreplastikk / Øreoperasjon

PRIS

Oppholdstid på klinikken (sammen med opeasjon) : 2-3 timer

Rekonvalenstid: 1 uke

Pannebånd må brukes fra 4-6 uk

Ikke avbestilt time 72 timer før planlagt operasjon blir belastet med et gebyr på 50% av oppgitt pris.

Endre ørefasongen

Enkelte er født med ører som er mer iøynefallende enn hos de fleste fordi de har en mer utstående vinkel fra hodet. I slike tilfeller vil øreplastikk (også kalt øreoperasjon) være en enkel løsning på problemet.

Barn med utstående ører som er plaget av dette, ved at det blir kommentert av andre barn, eller at de blir ertet, blir ofte operert innenfor det offentlige helsevesen før skolealder. Det er viktig at barnet selv er innstilt på å bli operert for å tolerere behandlingsprosessen best mulig.

Enkelte voksne med utstående ører ønsker også å korrigere ører som de opplever som skjemmende eller for dominerende av utseendet. xxxDet ytre øret er bygd opp av en bruskform som er kledd med et lag av hud. Når man vil forandre på øret må man gjøre forandringer på brusken.

En øreplastikk går ut på å forandre fasongen på øret og få det til å ligge tettere inntil hodet. Vanligvis gjør man dette ved å legge et snitt i huden/fjerne litt hud på baksiden av ørebrusken og fra denne åpningen forandre formen på brusken og evt sette et par sting for å holde på den nye formen.

 

Før operasjonen:

Man vasker seg med hibiskrub kvelden før og om morgenen operasjonsdagen  for å redusere infeksjonsrisikoen. Man tar medisiner som avtalt med klinikken. Medisiner som påvirker blødningstendensen som acetylsalisylsyre (albyl-e, dispril, novid ol) skal ikke brukes de to siste ukene før operasjonen og den første uken etter. Man skal heller ikke ta medisiner som Naproxen ol eller enkelte kosttilskudd eller naturlegemidler som påvirker blødningstendensen i denne perioden. De viktigste av disse er omega-preprater, hvitløkskapsler, vitamin E og ingefær.

 

Operasjonsdagen

Kirurgen vil ta bilder og planlegge inngrepet. Voksne kan bli operert med kun lokalbedøvelse. Dersom man ønsker sovemedisin og smertestillende i tillegg må man planlegge at man blir hentet eller man tar drosje hjem. Man bør ha noen hjemme hos seg den første kvelden og natten etter operasjonen

 

Etter operasjonen:

Det blir lagt en bandasje rundt hodet for å gi støtte til den nye formen på øret. Denne bandasjen fjernes vanligvis etter en uke og man går over til å bruke et pannebånd som skal fortsette å holde øret på plasss og forhindre at det blir bøyd framover. Vi anbefaler å bruke dette døgnet rundt i 4 uker og gjerne fortsette på natten til det har gått 6 uker.

Man må være forsiktig med kraftig fysisk aktivitet de første 14 dagene og må unngå aktivitet som gjør at øret blir brettet forover i 6 uker. Barn holdes gjerne hjemme fra skolen til den største bandasjen er fjernet og skal ikke ha gym før tidligst etter 14 dadger. Voksne kan evt gå på jobb etter noen dager avhengig av type jobb.

Man kan ha litt smerter etter at bedøvelsen er gått ut etter operasjonen og bør bruke smertestillende som avtalt. Dersom det begynner å blø eller det ene øret er betydelig mer vondt enn det andre bør man ta kontakt med kirurgen.

Dersom man får tegn på infeksjon som varm hud, rødhet, hevelse, smerter, væsking fra sår eller feber: Ta umiddelbart kontakt for vurdering og behandling.

Man får et arr på baksiden av øret. Vanligvis vil dette bli blekt og usynlig med tiden. Hos noen få kan et arr utvikles til et Keloid. Det vil si at arret vokser og blir blir tykt, rødt og hovent og skjemmende. Øret er et av områdene på kroppen det dette kan skje.

Mageplastikk

Mange kvinner ønsker en flat, jevn og fast mage. Under graviditet strekkes huden betraktelig.
Les mer

Fettsuging

Det er ikke alltid lett å slanke bort fettansamling på maven, flanker eller hofter.
Les mer

Brystproteser

De vanligste grunnene til å ønske å få lagt inn brystproteser er enten.
Les mer

Øyelokkoperasjon

Operasjon av øyelokk (også kalt øyelokksplastikk, blepharoplastikk eller øyelokkskirurgi).
Les mer